maandag, september 27, 2010

Verloren en gekregen

Was ik gisteren zomaar een ochtend kwijt...........aan een fikse hoofdpijn.
Ik werd wakker om 0600 uur en had erge hoofdpijn, zo erg dat ik er misselijk en draaierig van was. Dan zit er maar een ding op en dat is in bed blijven, in het donker en proberen te ontspannen. Ik voelde me zo beroerd, dat ik me niet eens druk kon maken over het feit, dat mijn vrije zondagmorgen zomaar aan me voorbij ging.
Gelukkig hielp deze aanpak enigsins, zodat ik me 11 uur ietsjes beter voelde en op daadkracht en heel rustig aan toch kort naar een verjaardagsvisite kon. Vooral omdat ik het heel graag wilde.
Ja, het is waar, ouderdom komt met gebreken......

Het einde van de dag had nog een verrassing voor me in petto.
Tijmzoon en vriendin kwamen zomaar langs om vakantiefoto's te laten zien van hun reis naar Portugal.
Ze waren in Porto een handwerkzaak tegen gekomen en waren zelfs zo lief om daar naar binnen te gaan en deze smakelijke foto te nemen.
En het bleef niet alleen bij een foto............. zo kochten zelfs een bolletje sokkengaren voor me!!
Echt Portugees garen. Bijzonder detail: de wol ligt wel in bollen in de schappen maar wordt afgerekend middels wegen. Ik ben er erg blij mee, het is katoen met acryl, dus mooi voor zomersokken.
Toen ik vanochtend in alle vroegte de prachtige bol wilde vastleggen, ondekte ik dat het fototoestel, die al erg oud is, het begint te begeven. Flitser wilde op geen enkele manier dienst doen.
Dat is feest voor Tijmman, dan kan hij naar de winkel om een nieuwe te kopen, want zonder fototoestel, geen foto's, dus een saaie blog. En dat moet natuurlijk niet.


zaterdag, september 25, 2010

Woonbeurs 2010

Vandaag ben ik even snel met de trein naar de Woonbeurs in de RAI getuft. Vroeg op pad en als eerste (jawel!) naar binnen om 10 uur. Er was veel te zien, maar om nu te zeggen dat ik helemaal overdonderd werd door bijzondere woonideeën, nee dat viel wat tegen. Veel leuks gezien, maar niet echt vernieuwend.
De stand van Ariadne at Home had veel breiwerk in de woonaccessoires, waarondere deze lamp. Het zeer lange snoer is verwerkt in een gebreid koord. Zelfs de fitting en de plafondhouder zijn bedekt.
Wat ik wel erg verrassend vond waren de twee stands van Leenbakker. Deze winkel had ik hier niet verwacht tussen al die luxe namen en grote design bedrijven, maar hun stands konden zich echt meten met de anderen. Heel mooi om te zien dat ook met weinig geld heel stijlvol te wonen valt. Ik heb de standhouders een groot compliment gegeven en ga maandag gelijk bij de winkel kijken.
Leuk haakwerk op een grote poef.
Al met al zes uur reizen om in anderhalf uur de beurs door te struinen. Maar die zes uur heb ik nuttig besteed, met sokkenbreien.
En hoofdjes maken.





zaterdag, september 18, 2010

Welkom Suus

Dit is Suus de Muis, het nieuwste ontwerp van Annita. En ik was een van de gelukkigen die mocht proefbreien.
Het is weer een geweldig patroon om te maken. Echt een ware 'Annita': heel het beestje wordt aan een stuk gebreid, waardoor het vervelende klusje van in elkaar zetten je bespaart blijft. Een duidelijk en makkelijke patroon met als resultaat een enorm lief en leuk beestje.
Annita beheerst de kunst van het breien erg goed, waardoor het spel van meerderen en minderen bijzondere mooie beestjes opleverd. Ik ben enorm blij dat ze haar hart gevolgd heeft en naast al het andere moois wat ze maakt, door is blijven gaan met knuffels ontwerpen.
Hou haar website in de gaten, daarop komen de bijzonderheden van dit patroon te staan.
Naast deze lieve Suus is ze natuurlijk ook de ontwerpster van Jacobus, Lodewijk en nog meer lieverds.



zaterdag, september 11, 2010

herfst palet

De plaid is af. Klaar om lekker warm en fleurig onder weg te kruipen als de herfst verder doorzet.
Patroon: Zelf bedacht.
Garen: 4 bol Scheepjeswol Invicta Colours.
Naald: 3,5



maandag, september 06, 2010

Officieel

Het is zover, het cocoonseizoen is officeel begonnen, want de kruidnootjes liggen weer in allerlei soorten en maten en in verschillende verpakkingen in de schappen.
Vroeger kon ik me er aan ergeren, de zomer nog niet eens over of ik werd al met 'Sinterklaas' geconfronteerd. Het voordeel van ouder worden is dat je wat milder wordt (als het goed is) en daarom associeer ik nu al die lekkere zoetigheid met het weer gezellig samen binnen zitten en genieten van de warmte en knusheid met de gordijnen dicht. Weer in jezelf terugtrekken.
Nou is dit daar wel een heel extreem voorbeeld van. Maar het is om te laten zien hoe groot de mand is die ik gebreid heb, voordat hij is vervilt.
Na het vilten heeft hij dit formaat. Ideaal om een lekker groot project breien of haken in te bewaren. Knus en warm op de bank. Netjes en sfeervol. En zo aan de kant te zetten als er visite komt.
Nu mag er zolang een wit haakproject in logeren.
Er was nog wat wol over en daarvan heb ik een klein mandje gemaakt. Voor een klein projectje zoals in dit geval een paar sokken.
Knusse woonaccessoires voor een knus seizoen.