vrijdag, mei 23, 2008

Vakantie

En dit patroon is het geworden! Dit gaat mee als breiwerk naar Ierland.
Ik kon het niet laten en ben al een beetje begonnen.
Zelf vind ik een coctailprikkertje een handiger naaldje dan een echt kabelnaaldje en het voordeel is, dat die gewoon mee kan in het vliegtuig.
Vanochtend was ik al om half 8 op mijn volkstuin om bloemen te plukken. Mijn dochter is vandaag 19 geworden en om dat te vieren heb ik heel het huis vol gezet met boeketten.
Zo fietste ik naar huis.

Nu feestvieren en morgen vliegen................tot over een week.

woensdag, mei 21, 2008

Verwennerij

Mijn vakantie kon niet mooier beginnen. Van haar kreeg ik namelijk drie prachtige folders van Aino Praakli met weer nieuwe patronen/foto's van wanten uit Estonia. Schitterend van kleur en design. Smikkelend zat ik er van te genieten op mijn eerste vrije dag.

Op de tweede dag kwam zij langs om van allerlei moois te laten zien en ook nieuw sokkengaren. Ze wil dit eerst uit gaan proberen om te kijken hoe het breit en hoe het blijft voordat ze het daadwerkelijk gaat verkopen.
Ze heeft uiteindelijk besloten om te vragen of iemand wil proefbreien en kritisch wil kijken hoe het blijft tijdens wassen en dragen. Nou wilden best veel mensen dit wel doen, dus besloot ze te loten en laat ik nou winnen!! Ik ben een van de gelukkige testbreisters!!
Nou, mijn vakantie kan al niet meer stuk!

She gave me 3 new folders of Aino Praakli with beautiful coloured photo's of Estonia mittens. It was a present for my holiday. So nice of her !!
And I won some sockyarn from her. I'm now one of the test knitters. We knit socks and see how it stays in the wash and how it wears.

zondag, mei 18, 2008

A Sock is a Sock is a Sock.............

Eindelijk, de Diamante socks zijn af.

Ik was er vorig jaar mee begonnen, toen ik nog niet met de magic loop werkte. Sok één was snel af. Sok twee liet lang op zich wachten. Toen ik deze uiteindelijk begon te breien bleek, nadat ik de voet zo goed als klaar had, dat ik opeens veel losser breide, dus het maakte te veel verschil om door te gaan. Dus sok afgehaald en bol in de hoek gegooid.
Na maanden heb ik de moed toch weer bij elkaar geraapt en heb de tweede sok opnieuw gebreid. Nu heb ik steeds sok één erbij gehouden om verschil te voorkomen.
Uiteindelijk heb ik met veel plezier deze sok gebreid en is het leuk en prettig dat het paar nu af is.

Finally I finished the Diamante sock. Sock one was already finished, but sock two was a bit of a problem. I made it to big and had to frog it. I waited some month to do the job again. But now I'm very happy with this pair of socks!

donderdag, mei 15, 2008

Aaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh

Nog een geweldig patroon, die in mijn rijtje past.
Ik kreeg deze tip van Gini (bedankt !!) en ben er erg blij mee.
Het is een sok ontworpen door Mirjam Jorna en is geinspireerd op een Aran trui. Het patroon is in het Nederlands. De sok is zooooooo mooi!!
Maarre............dit maakt de keuze er niet makkelijker op. Ik moet voor vrijdagavond de knoop doorhakken, omdat dan mijn vakanite begint en ik mag beginnen met het mooie garen.

Gini gave me a new pattern to choice from. It's a Dutch pattern made by Mirjam Jorna. It's a beautiful sock inspired by a Aran sweater.

woensdag, mei 14, 2008

Choices

Keuzes, keuzes, keuzes.

Even een waarschuwing: Als je een patroon gaat zoeken voor een mooi garen dat je hebt gekocht, ga dan NIET op Ravelry zoeken, de keuze is namelijk overweldigend en voor dat je het weet zie je door de (in dit geval) sokken DE Sok niet meer.




Ik kon uit meer dan 4000 gratis sokkenpatronen kiezen. Mijn keuze was al iets specifiek, want ik wil met het Ierland garen een Celtic, Aran kabelsok breien. Nou, dat maakt het er niet makkelijker op: teveel keuze.
Uiteindelijk had ik 30 in mijn verlanglijstje staan en moest ik gaan kiezen. Moeilijk, moeilijk, moeilijk.
Deze 4 bleven er over en daar moet ik voor het eind van de week uit gekozen hebben, want alle vier breien, dat gaat me niet lukken deze vakantie.

I can't make up my mind: to much lovely sock paterns.
On my holiday in Ireland, I want to knit a kind of 'Celtic, Aran, Cabel Sock' but on Ravelry are to many lovely free sockpaterns. At last I have made list of 4 paterns and at the end of the week I must have made a choice. Difficult!!!

zondag, mei 11, 2008

Moederdag

Ik doe niet aan moederdag, maar mijn kinderen blijkbaar wel. Ze verrasten mij gistermiddag opeens met een prachtig kado. Een nieuwe tuinoverall!!!!!!! Iets wat echt erg nodig had, daar mijn oude uitelkaar begon te scheuren doordat hij 'gaar' was.
En een andere verrassing: het bestelde garen Ireland van Wolhalla is aangekomen!! Prachtig handgeverfd garen waarmee ik 'echte' Ierse sokken ga breien tijdens onze vakantie in Ierland, over 2 weken.
Nu nog een goed patroon zoeken.

Mothersday.
My kids made me happy with a new gardenclothing. It was so nice to get a new one, because the old one had big holes in it.
And the postman made me happy because he delivered the yarn from Wolhalla called Ireland. In 2 weeks we're flying to Ireland and there I would like to knit real Irisch socks. Now I must find a pattern.

dinsdag, mei 06, 2008

Mystic light........done

Doordat zij mij stimuleerde om de Mystic light toch af te maken, is het me uiteindelijk toch gelukt. Clue 4 vond ik echt erg eng breien, maar in clue 5 kwam de logica weer terug van het patroon. Blocken.
Detail.
Uitstapje naar de tuin, waar eerst de pruimen en perenbomen stonden te bloeien en nu de appelbomen vol met bloesem zit. Zo mooi en zo lekker die geur. Als alles mee zit heb ik dit jaar een enorme oogst wat fruit betreft!

Helaas, dit stoort me. Ik heb de bollen met een Russische aanhechting aan elkaar verbonden. Twee keer is daar niks van te zien, maar net in dit laatste stuk, wat juist zo opvalt, is het toch te zien. Misschien morgen even persen??

zondag, mei 04, 2008

De vreemdste/mooiste plek waar je het wel eens gedaan hebt........

...............en dan bedoel ik breien. Voor mij is die plek op een bankje in Park Güel met het uitzicht over Barcelona. Zeer ontspannend, mooi weer en ondanks de drukte om me heen toch zo'n rust ervaren.

The strangest place were you ever done it.......................knitting I mean.
For my is this a bench in Park Güel with a view over Barcelona.



Jammer dat de mooiste garenwinkel van Barcelona steeds dicht was als ik er kwam. Zelfs dinsdag, toen volgens de openingstijden de winkel toch echt los moest zijn, was deze dicht.

It was a pitty that the yarnshop of Barcelona was always closed when I visit it. Even when the sign sayed that it must be open.