maandag, maart 31, 2008

Changing colours

Hij is af, het vestje van Malabrigo garen.
Ik mocht van mezelf nu eens geen zwart, grijs of roden gebruiken en heb op advies van haar voor deze blauwe kleur gekozen. Ik ben er blij mee.
Als basis patroon heb ik een beschrijving van een vestje van Drops gebruikt. Ik weet al niet eens meer welke, want ik heb het helemaal verandert: De V-hals heb ik rond gemaakt. Ik heb de panden tegelijk gebreid en moest het meerderen vanuit de taille verlengen door mijn lengte.
In de panden heb ik gaatjes gebreid, als waterdruppels. Ik had hiervoor een soort telpatroon gemaakt om te zorgen dat het effect wat ik voor ogen had, wel uit zou komen.
Wennen voor mijn gezin, om mij opeens in blauw te zien.

zondag, maart 30, 2008

Part 1

Deel 1 van de Mystic Light KAL heb ik klaar. Het is erg prettig breien, ook al ben ik niet zo snel als som migen.
Begonnen met vier steken, zitten we nu al op een hele hoop, waardoor het al bijna niet meer op de pen past en al helemaal niet meer mooi te tonen is.

Part 1 of the Mystic Light KAL is finished. The pattern knits lovely. Some others are very quick in knitty the stole.

De ontwerpster van de KAL, Anna van het blog Knit and Knag, heeft meer mooie patronen. Deze is te koop. Ik vind hem schitterend en vind de techniek van lace en kabels erg mooi gevonden.

The Designer of the KAl, Anna from the blog Knit and Knag, has more beautiful patterns.
This one is for sale. I like it very much. Aspecial the combination of lace and cables.

Onderstaande is een gratis patroon, ook van haar hand.

This one is also from her hand and is for free.

zaterdag, maart 29, 2008

!!!

Als breister ben ik vaak patronen aan het veranderen, want ik ben geen 'doorsnee' vrouw van 1.68 zoals de meeste naai- en breibladen aanhouden. Met mijn 1.85, brede heupen, wespetaille en kleine borsten pas ik echt niet in het plaatje.
Daarom moet ik altijd patronen aanpassen en dat is soms zo vervelend, dat ik liever zelf ontwerp.
Maar het berekenen van hoe de pasvorm er goed in krijgen, was altijd een hele klus.
Nu komt The Knittingdaily met een prachtige uitvinding: The Waistshaping calculator!!
Zelf heb ik het nog niet uitgeprobeerd, maar het lijkt me erg makkelijk!!

En dit kwam ik tegen, wat ik erg leuk vind: een computerspel zonder computer.

With my lenght, wide hips, small taille and small breasth, I don't fit the patterns of the magazines and books. I always have to change them. That's not easy.
Now the Knittingdaily has the solution:
the Waistshapingcalculator.
I haven't used it jet, but it can by very handy.

And a computergame without computer.

donderdag, maart 27, 2008

Knitting mood

Ik begin weer zin in breien te krijgen. Gelukkig!
Om mezelf wat extra te verwennen in deze moeilijke periode, heb ik mezelf op garen getracteerd.

Een mooie poeder grijs/groen van Drops Kidsilk voor the Muir.
Donkerroze Alpaca van Drops voor the Mystic Light KAL.

The knitting mood is coming back at last. To pamper myself, I bought some nice yarn. A misty green/grey from Drops Kidsilk and a Darkpurple Alpaca from Drops.

donderdag, maart 20, 2008

.....

Geen zin in breien.
Geen zin in bloggen.
Gespannen en onzeker.
Mijn vader is ernstig ziek.
Mijn aandacht en energie gaat naar hem. Andere dingen en zaken zijn nu even helemaal niet belangrijk.

Van veel lieve mensen, waaronder breiers, krijg ik steun en dat doet me goed. Een aantal breisters gaven me de tip om toch te blijven breien, ondanks dat er niks uit mijn handen lijkt te willen komen. Ik zal met deze sjaal beginnen, als steun voor mezelf.

Don't like knitting, don't like blogging, because my Dad is very ill.
Everything else in the world is not important now.
But it is so good to feel so much lovely people around me, who give me power to go on. The knitters tell me to go on knitting, so I start with this wrap.

zondag, maart 16, 2008

Easter

Lots of people make beautiful things. On the blogs I read, I see so many things, it's impossible to choise what to make. On this blog I saw this lovely Easter eggs. And there is also a pattern to make them!
They look so real and so colourfull!! I makes me happy when I see these eggs.

woensdag, maart 12, 2008

Fall 2008

Alexander McQueen uses knitting in his Fall collection. Inspireing!

She makes very nice lace shawls! With very difficult patterns. If she has to many, she can start knitting this dress.
Found this here.

zaterdag, maart 08, 2008

Etui

Negentien jaar geleden heb ik dit truitje gebreid van katoen. Ik heb er potloden in gebreid die aan het 'tekenen' zijn.
19 years ago I knitted this babysweater in cotton. I knitted pencils who were 'drawing'.
Dit idee schoot me weer te binnen toen ik een etui nodig had. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn met het breien van de kleurpotloden, heb ik er twee gebreid. Je kunt met de kleuren varieren (ton-sur-ton, lievelingskleuren, of de regenboog). Maar ook varieren in hoelang je de kleurpotloden wilt hebben (alles dezelfde lengte of verspringend).
This idea popped up in my head when I needed a etui. Because there are a lot of possibilitys, I made two. You can change the colours (ton-sur-ton, your favorite colours, or the rainbow) and you can play with the length of the pencils.
De kleurpotloden kunnen 'tekenen' en 'schrijven'. Dus het is leuk om de naam van de eigenaar van het etui er op te 'schrijven'.
It's nice to 'write' the name of the owner on the etui.

vrijdag, maart 07, 2008

Radio


SnB Fryslân staat op internet!!!!!
http://www1.omropfryslan.nl/Radio_Buro_de_Vries.aspx
Even doorscrollen en klikken om de uitzending te zien.
Alleen het is vooral Frysk (logisch) dus niet voor iedereen te verstaan.

SnB Fryslân is on the internet!!!
http://www1.omropfryslan.nl/Radio_Buro_de_Vries.aspx
Just scroll down and listen. It's in Fryske, the language a lot of people speak in Fryslân, a northern county of the Netherlands. Dutch and Frysk are both official language.

woensdag, maart 05, 2008

Een doorsnee doordeweekse dag op het forum van SnB Fryslân

O wat ben ik BOOOSS. Krijg net een telefoontje van de LC (Leeuwarder Courant) dat ze niet komen!!!!!!!!!! *(^*$%^#*(&^* Ze zagen nu net dat 2 jaar terug (ja 2 jaar terug) een artikel geschreven is over breien en ze vinden het nu te snel om daar weer iets over te schrijven. Ik heb gepraat als Brugman, maar hij bleef afhouden.

Nou zeg, dat slaat toch nergens op. Twee jaar geleden ja, maar zelf schrijven ze een paar weken geleden over die mevrouw die sokken breit (en zegt dat jonge vrouwen niet meer breien of kunnen breien), dus ZIJ halen het onderwerp uit de kast.

Wat is de naam van die man? Dan bel ik hem NU op. Wat denken ze wel niet...

Oooooooooooooooooooooooooo, wat een oetl#l!!!Goh, tja, er zou eens een correspondent een avondje gezellig in een cafe moeten zitten om een leuk stukje te schrijven. Grrrrr. Ik mail ff mijn vriendin bij Omrop Fryslan. Misschien vinden zij het leuk genoeg om er iets mee te doen...Grrrrr

Heb je dit aan de LC redactie gemaild of ook aan Mercurius, OmropFryslan, etc...

HAHA!!! Dan wordt het misschien een spannende avond, want ik heb net even gesproken met de journalist die vond dat hij niet hoefde te komen. "Ja nee dat zei mevrouw B….. ook al, ja ik heb net met mevrouw B…… blabla". Dus ik heb hem kordaat onderbroken en op nette wijze te kennen gegeven dat hij nu wel veertig vrouwen DIEP heeft teleurgesteld (mijn collega's lagen helemaal in een deuk hier :). Enfin, hij zou zijn best doen om nogmaals te kijken of er toch nog iemand kon komen. Ik heb gezegd dat hij dat zeker moest doen en dat ik verwachtte dat hij zijn uiterste best zou doen om deze wandaad recht te breien (okee dat was een per ongeluk woordgrapje).

Ik zie het al voor me...
Links de camera-opstelling van Omrop Fryslan
Rechts de journalisten van de LC
Langs de achterwand SBS6...
DAT ZAL ZE LEREN!!!

HAHAHAHA Had hij weer zo'n kwaaie vrouw aan de lijn. Ik heb ook 10 min tegen hem aan zitten praten. Maar ondertussen zit ik niet stil en heb Omrop Fryslan gebeld (had jij bericht niet gelezen, want het moet snel tussen werk door). Helaas had ze geen kamera beschikbaar vanavond maar vond het erg geweldig. Ze komen volgende maand met kamera! (ja niet te hard juichen, die journalisten vertrouw ik niet meer). En ze wil proberen vanavond de radio langs te sturen.

Wie weet zit vanavond heel Wouters vol met pers, want ik was eigenlijk ook van plan Fries dagblad te bellen, want hé als de LC niet wil.................dan willen anderen ons wel!!


En als die journalist toch komt sturen we hem gewoon weg! En ik geloof ook niet dat ze nog komen. Hij klonk ook zo vermoeid: Jaaaaaa dat zei ik net ook tegen mevrouw B........ (die heeft vannacht nachtmerries van Stitchende Bitches ;)

Mijn collega's maken al grappen dat er morgen in de krant staat: "LC journalist in greppel gevonden met vierhonderd breinaalden in lichaam"

Mijn rondbreinaald is geolied en geslepen. Laat maar komen, gna gna...






Korte uitleg:
SnB Fryslan was toegezegd dat er een journalist zou komen om de avond te verslaan voor de krant. Een Mevrouw van 84 jaar zou langs komen. Zij had een paar weken terug in de krant met een stuk gestaan over haar sokkenbreien en had gezegd dat vrouwen tegenwoordig niet meer konden en wilden breien. Als SnB konden we dat niet over onze kant laten gaan en hebben we geregeld dat ze zou komen en de journalist had ons beloofd een mooi stuk met foto te schrijven over deze ontmoeting.
Mooi kado samen gesteld, alle leden opgetrommeld, extra breiwerk klaar gelegd. En dan belt de journalist 4 uur van tevoren op dat hij niet zou komen ^@#!$.
Maar gelukkig kwam er door onze acties een zeer leuke journaliste van Omrop Fryslân radio en komen we zondag in de ether.

Wordt vervolgd.

zondag, maart 02, 2008

Is it a.........

........ legwarmer ?
.......... a cap?
.............. a dishcloth ?

No, it's the famous Fryske taske (little bag from Friesland, a county in the north of the Netherlands). She made the pattern and I love it!!

I made it from Drops Alpaca on needles 3.
After knitting the bag, I felted the bag in the washingmachine, because I like the bag to be solid. First on 30 degrees and then on 60 degrees. The yarn didn't felt very good, so I did it by hand with soap and hot water.
When I was satisfied, I placed the zipper.

It's a great pattern with a nice shape for a bag. I have a lot of ideas for more of these bags, I want to use other yarn and colours and also want to knit a smaller version (cotton for needles 3,5 and than using needle 1,5) .

Warning: Drops yarn is not colour fast, the red was making marks on the white, that's a pitty.